Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація IV

Читай також

  • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація V
  • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація III
  • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація II
        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація IV

          Останній тиждень перед Воскресінням – час, коли ми пригадуємо найважчі муки у житті Спасителя, дорогу, яка привела Його на Голгофу. Пропонуємо Вам разом із нами зупинитись на декілька хвилин, щоб пригадати, наскільки жертовною є Божа Любов.

          Хресна Дорога в Колізеї під головуванням Святішого Отця Франциска. 
          Роздуми та молитви учнів римського ліцею Піло Альбертеллі, під керівництвом викладача релігії Андреа Монда.

          Ісус зустрічає Свою Матір

          З Євангелія від Луки 2, 34-35

          Симеон же благословив їх і сказав Марії, його матері: «Ось він призначений для падіння і воскресіння багатьох в Ізраїлі; він буде знаком протиріччя, та й тобі самій меч протне душу, щоб вийшли на яв думки багатьох сердець».

           

          Роздум

          Бачу Тебе, Ісусе, коли зустрічаєш Свою Матір. Марія йде поруч велелюдною вулицею, навколо неї – натовп. Та її присутність відрізняється від інших: вона там, аби супроводжувати Свого Сина. Подібне трапляється щодня: мами супроводжують дітей до школи чи до лікаря, беруть їх із собою на роботу. Марія, однак, відрізняється від інших мам: вона супроводжує Свого Сина на смерть. Спостерігати, як умирає твоє дитя, – найгірше, що може пережити людина, найбільш неприродне; ще більше вражає, якщо дитина, невинна, гине від руки правосуддя. Яке дивне і несправедливе дійство перед моїми очима! Моя мама виховала в мені почуття справедливості й довіри до життя, але те, що я бачу сьогодні, не має нічого з цим спільного, це лише безглуздя, повне страждань.

          Бачу й Тебе, Маріє, коли Ти дивишся на своє нещасне дитя: у Нього на спині – сліди бичування, Він змушений зносити тягар хреста, під яким, мабуть, від виснаження ось-ось впаде. Ти, зрештою, знала, що рано чи пізно це станеться, Тобі було сказано у пророцтві, але тепер, коли воно здійснилося, все зовсім по-іншому. Весь час так: ми завжди замало підготовлені до життя, до його жорстокості. Маріє, тепер Ти у скорботі, як і кожна жінка на твоєму місці, але не впадаєш у відчай. Твої очі не марніють, не дивляться в порожнечу, і Ти не йдеш зі схиленим чолом. Ти сяєш навіть у журбі, бо не втрачаєш надії, Ти впевнена, що шлях Твого Сина лежить не лише в один кінець. Ти знаєш, відчуваєш, як відчувають лише мами, що невдовзі знову побачиш його.

          Молитва

          Прошу Тебе, Господи, допоможи нам завжди відтворювати приклад Марії, яка прийняла смерть Свого Сина як велику таїну спасіння. Допоможи нам діяти, звертаючи погляд на благо інших, і помирати з надією на воскресіння та свідомістю, що ми ніколи не самотні, не забуті ні Богом, ані Марією, доброю Матір’ю, яка завжди тримає в серці Своїх дітей.

          Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи від лукавого.

          Читай також

        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація V
        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація III
        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація II
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.